Index Vakbarát Hírportál

Fegyverarzenált találtak a marylandi Jokernél

2012. július 28., szombat 23:20

Az egyik nagy amerikai csomagolóipari és csomagküldő cégnél dolgozó Neil Edwin Prescottot a saját főnöke jelentette fel, miután a munkahelyén többször azzal kérkedett, hogy ő a Joker, és megtölti a fegyvereit, valamint azt mondta, hogy szeretné látni, amint a főnöke agya szétfröccsen a járdán.

A marylandi Croftonban élő, 28 éves férfit pénteken vették őrizetbe. Pszichiátriai megfigyelésre azonnal kórházba szállították, és egyelőre nem emeltek vádat ellene – írja a Baltimore Sun.

A rendőrök kéttucat éles lőfegyvert találtak Prescott lakásában, közülük legalább 13-at engedéllyel tartott. A fegyverek mellett több ezer lőszert halmozott fel. Csütörtökön a férfi egy "Nem a fegyverek gyilkolnak, hanem én" feliratú pólóban nyitott ajtót a rendőröknek, akik ekkor döntöttek úgy, hogy másnap házkutatást tartanak.

A Jokerre való hivatkozás miatt a hatóság arra gyanakodott, hogy Prescott le akarja másolni a múlt heti aurorai gyilkosságot, amikor az új Batman-film vetítésén 12 emberrel végzett egy narancssárga hajú, magát Jokernek nevező férfi.

A rendőrség úgy gondolja, súlyos bűncselekményt sikerült megakadályozni. Egy a lap által megkérdezett rendőrségi pszichológus szerint kutatások bizonyítják, hogy amikor a média nagy részletességgel számol be kirívó, erőszakos bűnesetekről, az felkelti a másolók érdeklődését.

Prescottnak nincs priusza, egyetlen gyorshajtással szerepel csak a rendőrség adatbázisában, így egyelőre nem világos, hogy milyen alapon lehet ellene eljárást indítani.

Rovatok