Index Vakbarát Hírportál

Elpusztult a partra vergődött ámbráscet

2012. július 30., hétfő 10:57

Elpusztult az az óriás ámbráscet, amelyet állatvédők a hét végén vezettek vissza a nyílt tengerbe azt követően, hogy szerdán partra vetődött  Nyugat-Jáva Karawang strandján.

Az élettelen, 12 méter hosszú ámbráscetet a partra vetődésének helyétől 25 kilométerre, nyugatra találták meg – közölték indonéz állatmentők hétfőn. Pramudya Harzani, az állatoknak segítséget nyújtó jakartai hálóztat tagja elmondta, hogy az állatmentők a kéttonnás tetemet a tengerparti Muara Gembong településnél találták meg.

A haditengerészet tucatnyi búvárja és önkéntesek szombaton tíz hajót használtak ahhoz, hogy a hatalmas állatot visszajuttassák a mély vizekre. Már csütörtökön megpróbálták visszavontatni állatvédők a nyílt vízre, ám az ismét a partra úszott, mivel számtalan, kíváncsiskodóval teli halászhajó a térségben megakadályozta úszását.

A bálna gyenge volt, sérülések nyomai voltak rajta, mivel a strandon az emberek megpróbáltak felmászni rá, de képes volt vizet lövellni, és el tudott úszni, miután a mélyebb vizekre segítették.

Rovatok