Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy aligátor áldozata ellen Floridában

2012. július 30., hétfő 06:57

Duplán is szerencsétlenül járt egy múlt havi aligátortámadás áldozata Floridában, ugyanis az után, hogy egy aligátor leharapta az egyik kezét, illegális állatetetés miatt még bíróság elé is állítják – írta meg a news-press.com.

Wallace Weatherholt, a 63 éves indianai idegenvezető családjával együtt még június 9-én ment el az Everglades-i nemzeti parkba, ahol egy csónakkiránduláson vett részt. Itt történt meg a tragédia, ami után a hatóságok egyből vizsgálni kezdték, hogy a férfi provokálta-e az állatot. Később kiderült, hogy pontosan ez történhetett, mivel szemtanúk szerint a férfi a csónakból kinyúlva a kezében egy halat tartott, amikor a vízből egy 2,7 méteres aligátor emelkedett ki, és leharapta a Weatherholt kézfejét a csuklója fölött.

Az aligátort a nemzeti park illetékesei a tragédia után nem sokkal befogták és elaltatták. A boncoláskor a gyomrában megtalálták a leharapott kart, de azt már nem lehetett visszavarrni.

A napokban idézést kézbesített Weatherholt számára a helyi posta, ami szerint illegális állatetetés miatt bíróság előtt is felelnie kell. A végzés szerint nem vett tudomást arról, hogy Everglades nemzeti parkjában az aligátorok etetése tilos. (Ha egy aligátort megetetnek, elvesztheti a gátlásait, és rátámadhat az etetőjére, ezért illegális az etetése.)

Weatherholtnak 1000 dollár óvadékot már ki kellett fizetnie – írta a Gawker. Floridában az aligátoretetés másodfokú vétségnek számít. A férfi augusztus 22-én felelhet a bíróság előtt.

Rovatok