Index Vakbarát Hírportál

Elutasították Malina Hedvig intézeti kivizsgálását

2012. augusztus 14., kedd 11:40

Elutasította a nyitrai járásbíróság első fokon a Malina Hedvig ellen zajló eljárás ügyészének azt a kérvényét, hogy indítványozza a fiatal szellemi állapotának intézeti kivizsgálását, mondta Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje. A döntés még nem jogerős, mivel az ellen panasszal élhet a kérvényt beadó ügyész. Ebben az esetben az intézeti kezelés elutasításáról vagy elrendeléséről a nyitrai kerületi bíróság hozhat majd határozatot.

A Nyitrán közel hat éve megvert egykori diáklány, ma már kétgyermekes anya intézeti kivizsgálását azután kérte az ügyész, hogy a nyitrai járásbíróság által júniusban elrendelt elmeorvosi kivizsgáláson megjelent ugyan, de nem állt szóba a pszichiáterrel. A vizsgálatnak az azt indítványozó főügyészség szerint arra kellett volna fényt derítenie, hogy milyen elmeállapotban volt Malina Hedvig az őt ért támadás, majd az azt követő kihallgatások idején.

Roman Kvasnica szerint egyelőre lehetetlen megjósolni milyen döntést hozna az intézeti kivizsgálás indítványa kapcsán a nyitrai kerületi bíróság, de ha erre sor kerül, reméli, hogy a józan belátás dönt majd és nem teszik ki újabb megpróbáltatásoknak védencét és két kisgyermekét. Amennyiben a feljebbviteli bíróság mégis elrendelné az intézeti kivizsgálást, Kvasnica követni akarja védencét a kivizsgálás helyszínéül szolgáló intézetbe is.  Amennyiben a feljebbviteli bíróság mégis elrendelné az intézeti kivizsgálást, Kvasnica követni akarja védencét a kivizsgálás helyszínéül szolgáló intézetbe is. Szerinte védence eddig sem utasította el a bíróság által elrendelt kivizsgálást, de az ügyében gyanúsítottként nem hajlandó vallomást tenni, akkor sem „ha a kérdéseket pszichiáter teszi fel.

Rovatok