Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy megkéselt holttestet találtak egy kazahsztáni nemzeti parkban

2012. augusztus 14., kedd 17:46

Tizenegy megkéselt ember holttestére bukkantak Kazahsztán gazdasági fővárosa, Almati közelében egy nemzeti parkban. A helyi belügyminisztérium tájékoztatása szerint kedden már száz rendőr fésülte át az Ile-Alatau nemzeti park teljes területét további holttestek után kutatva.

A 11 holttestet még hétfőn találták meg. A jelentések szerint többségükkel késszúrás végzett. Az egyik áldozat egy parkőr, aki ismert volt az orvvadászok elleni harcáról, írja az AP. A BBC orosz kiadásának jelentése szerint a parkőr fia eltűnt, a parkőr holttestének közelében megtalálták autója kiégett roncsait is.

A holttesteket egymástól több kilométeres távolságban találták meg. Kalmuhanbet Kasimov kazah belügyminiszter szerint egyelőre nincs magyarázat a gyilkosságokra. Szerinte nem kizárt, hogy az áldozatok között kirobbant nézeteltérés torkollt vérontásba, írja a BBC orosz kiadása.

Az amerikai hírügynökség beszámolója szerint ez már a második tömegmészárlás idén Kazahsztánban. Májusban 14 határőr és parkőr holttestére bukkantak a kínai határ mentén egy helyőrség közelében. Akkor egy katonát tartóztattak le, aki beismerő vallomást tett, de azt később visszavonta.

A BBC orosz kiadásának beszámolója szerint Kasimov a lakosság segítségét kérte az újabb mészárlás tettesének felkutatásában. Az almati nemzeti park népszerű kirándulóhely, így szerinte sokan szemtanúi lehettek a történteknek, vagy legalábbis láthattak gyanús jeleket.

Rovatok