Index Vakbarát Hírportál

Két gorilla megható találkozása

2012. augusztus 16., csütörtök 09:34

Szívszorító jelenetek zajlottak le szerdán egy nagy-britanniai szafariparkban, ahol három év után újra találkozhatott egy gorillatestvérpár, írja a Daily Mail. Keshót, az alfahímet és öccsét, Alfot akkor választották el, amikor a nagyobbikat a londoni állatkertbe vitték pároztatni.

Azóta kiderült, hogy Kesho steril, ezért a londoni állatkert továbbadta a Longleat Safari Parknak, ahol Alf is él. A két gorilla amúgy eredetileg a dublini állatkertből származik.

A találkozás érdekessége, hogy Kesho a londoni távolléte alatt nagyon megváltozott. Bár steril, a három nőstény mellett igazi alfahímmé fejlődött - nagy púp nőtt a hátára. Alf így is azonnal felismerte. A gorillák amúgy orruk formájáról azonosítják egymást.

A találkozás ezután igazán megható jelenetekkel folytatódott. A fivérek összeölelkeztek, egymás kezét rázták és szélesen vigyorogtak. Pedig eleinte elővigyázatosságból külön ketrecekben tartották őket, de már a rácson keresztül is fogdosták egymást.

"Nagyon izgatottak voltak, sokat hemperegtek és birkóztak, de egyáltalán nem voltak agresszívek. Egészen szokatlan, hogy az ezüsthátúak ilyen gyerekesen viselkedjenek" - nyilatkozta a longleati gorillagondozók vezetője, Mark Tye.

Tye szerint a hímgorillák általában elég agresszívek egymással, jellemző a dominanciaharc. "Ha két idegen találkozott volna, az verekedésbe és sikoltozásba torkollt volna. Folyamatosan figyelték volna egymást" - mondta. Kesho és Alf ezzel szemben simán hátat fordított egymásnak, ami a bizalom jele.

Rovatok