Index Vakbarát Hírportál

Elpusztult az úszómedencében rekedt víziló

2012. augusztus 24., péntek 13:49

Egy dél-afrikai üdülőtelep úszómedencéjében kötött ki egy négyéves víziló, akit a domináns hímek elűztek a csordájától, írja a BBC. A Johannesburgtól északra található, Monate Conservation Lodge nevű üdülőtelepen kedden jelent meg a víziló. A személyzet nevet is adott neki, Sollynak kezdték hívni. Ruby Ferreira, a telep vezetője azt mondta: boldognak tűnt a két méter mély, öt méter széles, tíz méter hosszú medencében.

Kimászni nem is tudott volna, mert a medencének nincsenek lépcsői. A terv az volt, hogy a medencét kiszárítják, aztán nyugtatót adnak az állatnak, és egy daru segítségével kiemelik. A medence kiszárítására azért volt ehhez szükség, hogy a benyugtatózott víziló nehogy megfulladjon.

Egyelőre nem tudni, mi okozta az állat elpusztulását pénteken. Korábban a telepvezető azt mondta a BBC-nek, hogy a víziló reggel feszültnek látszott, miközben ürült ki a medence. Simon Prinsloo vadállatmentéssel foglalkozó szakértő az AP hírügynökségnek azt mondta: a fiatal állat annak ellenére pusztult el, hogy folyamatosan vizet locsoltak rá, nehogy kiszáradjon.

Rovatok