Index Vakbarát Hírportál

Drogkoktél ütött ki nyolc rendőrt

2012. augusztus 31., péntek 18:33

Nyolc rendőrt és három letartóztatott embert szállítottak kórházba Birminghamben, miután a rendőrség rajtaütött egy kábítószer-laboratóriumon. A letartóztatás közben egy ismeretlen vegyszer a lakás szőnyegére folyt. A benzinből és heroinból kevert anyagtól a szobában tartózkodók légzési nehézséget éreztek és hányni kezdtek – írja az Independent.

Az akció során a rendőrök mintegy 250 ezer font értékű kábítószert foglaltak le. Azt még vizsgálják, hogy a mérgezéses tüneteket előidéző anyagot a drog előállításához használták, vagy fegyverként akarták-e használni egy rajtaütés esetén.

A kórházba vitt emberek állapota péntek reggelre jelentősen javult, a három elfogott személyt továbbra is őrizetben tartják. A helyszínen a törvényszéki vizsgálatok még folytatódnak. A West Midlands Police nyilatkozata szerint a rendőrök napi rendszerességgel néznek szembe hasonló fenyegetésekkel, a bűnözők pedig egyre extrémebb módon állnak ellen a letartóztatásnak. Közölték azt is, hogy a mostani esetnek nincs köze a terrorizmushoz, kizárólag a drog ellen vívott harchoz.

Rovatok