Index Vakbarát Hírportál

Marbellához értek a pusztító lángok

2012. augusztus 31., péntek 11:50

Péntek reggel elért a közkedvel spanyolországi nyaralóhelyhez, Marbellához az a több mint ezer hektáron pusztító erdőtűz, amely Malaga közeléből indult ki. A BBC szerint közel ezer embert kellett kitelepíteni Marbella külterületéről, a környéken pedig további 3300 embernek kellett elhagynia otthonát.

Éjszaka a tűz gyorsan átterjedt egy 12 kilométeres partmenti szakaszon, ahol nyaralók voltak. Két ember súlyos égési sérüléseket szenvedett, több nyaraló pedig megsemmisült a tűzben.

A tűzoltók abban bíznak, hogy a szél irányának megváltozásával megfékezhetik a lángokat. Több mint kétszázötven tűzoltó küzd a lángokkal, tizenhét repülő is segít az oltásban.

Kifejezetten száraz volt idén a nyár Spanyolországban, ezért erdőtüzek pusztítottak Katalónia északi részén, valamint a Kanári-szigeteken is. Még augusztus elején is csaknem 4700 embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife és Gomera szigetről. A lángok a Gomerán lévő Garajonay Nemzeti Parkban is súlyos károkat okoztak.

Rovatok