Index Vakbarát Hírportál

Az USA-t fenyegeti a Hezbollah vezetője

2012. szeptember 4., kedd 06:16

A radikális libanoni síita szervezet, a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszralláh sejk szerint ha Izrael megtámadná az iráni atomlétesítményeket, válaszul a teheráni vezetés a térségben lévő amerikai támaszpontokra mérhet csapást, még akkor is, ha az Egyesült Államok nem játszott szerepet az akcióban.

"Megszületett a döntés, hogy válaszolni kell, és ez a válasz nagyon nagy lesz" – mondta Naszralláh egy libanoni televíziónak adott hétfői interjújában. "Ha Izrael Iránt célozza meg, Amerikát felelősség terheli" – tette hozzá. A teheráni vezetéssel szövetséges libanoni szervezet vezetője egyébként azt állította, hogy információi iráni tisztségviselőktől származnak.

Naszralláh mindenesetre úgy vélekedett, hogy Izrael megosztott az Irán elleni esetleges támadás ügyében, és ő maga nem is hiszi, hogy egy ilyen akcióra a következő hónapokban, illetve a belátható jövőn belül sor kerülne. Emlékeztetett, hogy a világgazdaság már most is törékeny helyzetben van, és ha egy támadás miatt az olajárak jelentősen emelkedni kezdenének, csak tovább gyengülne. Utalt arra is, hogy bármilyen, Irán elleni háború izraeli áldozatokkal járna.

Rovatok