Index Vakbarát Hírportál

Holttestek alatt volt 8 órát a 4 éves kislány

2012. szeptember 6., csütörtök 08:40 | aznap frissítve

Három agyonlőtt brit holttestét találták meg egy autóban a Francia-Alpokban, ahol megöltek egy arra járó kerékpárost is. Egy nyolcéves kislány súlyos koponyasérüléssel feküdt a jármű közelében, míg egy másik, négyéves kislány szülei holtteste alatt töltött nyolc órát, de sértetlenül úszta meg a támadást. Egyelőre nem tudni, ki és miért ölhette meg a családot. A négy áldozat közül hármat fejbe lőttek.

Négy embert megöltek, egy kislányt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, egy másik, négyéves kislány pedig nyolc órát töltött el a holttestek alatt, miután feltehetően rajtaütöttek egy brit családon a francia Alpokban. A rendőrök nem vették egyből észre a kislányt, aki sértetlenül úszta meg a támadást.

Két nő és egy férfi holttestét találták meg egy BMW-ben, amely egy az Annecy-tó melletti domboknál lévő erdei pihenőnél állt. A férfi vezette az autót, a nők a hátsó ülésen ültek – alattuk lapult nyolc órán át a négyéves gyerek, aki sokkot kapott, de egyből elmosolyodott, és angolul kezdett beszélni, amikor egy rendőr kiemelte a kocsiból. A kislány hallotta a lövéseket és a kiáltásokat is, de ennél többet nem tudott mondani a rendőröknek.

Eric Maillaud Annecy-i ügyész elmondta a Le Monde-nak, hogy a kocsitól nem messze találtak egy nyolcéves kislányt, akit az első hírekkel ellentétben nem fejbe lőttek, hanem vállon és még koponyasérülést szenvedett. Helikopterrel szállították Grenoble-be, sikerült stabilizálni az állapotát. Az orvosok szerint a rendőrök várhatóan őt is kihallgathatják a következő napokban. A kislány állapota csütörtök délután még mindig súlyos volt. Az orvosok műtétet hajtottak végre rajta, majd mesterséges kómába helyezték, de valószínűleg újabb beavatkozásra lesz szükség.

A negyedik áldozat egy kerékpáros, aki az autó előtt feküdt holtan, nem messze a súlyosan megsérült kislánytól. A kerékpárost szintén agyonlőtték. A rendőrök annyit árultak el, hogy a négy áldozat közül hármat, a férfit, az egyik nőt és a kerékpárost egyetlen fejre leadott lövéssel ölték meg. Az áldozatokra egy másik kerékpáros talált rá, aki értesítette a rendőröket.

A Le Monde szerint a holttesteket megtaláló kerékpáros nem sokkal a gyilkosság után érhetett a helyszínre. A megölt másik kerékpáros ugyanis állítólag nem sokkal korábban ment el mellette az úton. A nyomozók ugyanakkor nem árulták el, hogy a második kerékpáros látta-e a gyilkost, vagy járművét.

A kb. 200 fős, közeli Chevaline településről azt jelentették, hogy szerda éjjel többen láttak egy kocsit, amint nagy sebességgel elhagyja a falut. A helyszínen rengeteg töltényhüvelyt találtak. A területet lezárták.

A hatóságok szerint az autóban talált három holttest az apa, anya és a nagymama lehet. Egyelőre annyi derült ki a családról, hogy a Londonhoz közeli Claygate-ben éltek. A brit rendőrök már megkezdték a család otthonának átvizsgálását. A családfőt a hírek szerint Saad al-Hillinek hívták, az ötvenéves férfi Bagdadban született. A francia rendőrség csütörtök délután nem erősítette meg ezeket a híreket, mert még folynak a vizsgálatok, és szeretnék megvárni az áldozatok DNS-ének az elemzését.

A rendőrség azt se tudta megmondani, hogy eltűnt-e valami a kocsiból. A környéken még mindig ott vannak az embereik és jelenleg kutyákkal is keresnek nyomokat. A franciák annyit árultak el, hogy három útlevelet találtak eddig, egy angolt, egy irakit és egy svédet. A svéd külügyminiszter már elmondta, hogy a legidősebb áldozat, a nagymama svéd nemzetiségű.

A Saint-Jorioz kempingben nyaraló más britek szerda este jelentették a család eltűnését. A Le Parisiennek kempingezők azt mondták, hogy a család három-négy napot töltött Saint-Jorioz-ban. A rendőrök még nem mozdították el a holttesteket az autóból. A boncolást a tervek szerint pénteken végzik el.

Ez lehet a magyarázat arra is, hogyan maradhatott észrevétlenül a négyéves kislány nyolc órán át egészen éjfélig, mikor a kerékpáros már délután négykor a helyszínre ért. A rendőröknek azt tanácsolták, hogy ne menjenek a járműbe, nehogy elmozdítsák a holttesteket. A rendőrök attól is tartottak, hogy a golyó ütötte nyomok miatt a mozgatástól betörhetnek az ajtók ablakai.

Hőkamerával átvizsgálták az autót, de az nem jelezte a kislány jelenlétét. Este tizenegykor azonban a kempingezők jelezték a rendőröknek, hogy a családnak két kislánya volt, ezért helikopterrel és kutyákkal indultak a keresésére, végül az autóban találták meg.

Rovatok