Index Vakbarát Hírportál

Hamis gyémántot nyelt le, keresik a valódit

2012. szeptember 11., kedd 21:06

Hamisnak bizonyult az a gyémánt, amelyet lenyelt egy férfi egy Srí Lanka-i ékszerkiállításon; a valódit valószínűleg a bűntársa vitte magával. Az állítólag 1,5 karátos, mintegy hárommillió forintot érő gyémánt három napig volt a férfi szervezetében, míg a rendőrség napi 24 órás felügyelete mellett hashajtó hatására, természetesen úton előkerült.

A tolvaj szerdán, egy colombói ékszerkiállításon próbálta észrevétlenül lenyelni az ékszert, de elfogták. Az előkerült gyémántot megvizsgálták és szakértők megállapították, hogy hamis és teljesen értéktelen. A meglopott kiállító elmondta: két kínai férfi meglehetősen gyanúsan viselkedett standja körül és attól tartott, hogy a valódi gyémántokat hamisakra próbálják kicserélni. Mire értesítette a rendőrséget, az egyik férfi lenyelt egy értékes követ, a másik pedig elmenekült.

A nyomozók gyanúja szerint az álgyémánt lenyelése csak figyelemelterelő művelet lehetett abból a célból, hogy az igazi drágakövet a bűntárs magával vihesse; a valódi tolvajnak egyelőre nyoma sincs. A Facets Sri Lanka a szigetország évente megrendezett ékszer- és gyémántkiállítása, amely számos helyi és külföldi érdeklődőt vonz.

Rovatok