Index Vakbarát Hírportál

Perelnek Kate Middleton topless fotói miatt

2012. szeptember 14., péntek 12:45 | aznap frissítve

Személyiségi jogaik megsértése miatt nyújtott be keresetet Vilmos herceg és felesége, Kate Middleton a Closer magazin ellen, miután a francia lap pénteken publikálta a Vilmos hercegről és Katalin hercegnéről franciaországi nyaralásuk alatt készült fotókat, amelyeken Kate félmeztelenül látható – írja az AFP értesüléseire hivatkozva a Rappler.com. A címlapon kívül négy oldalon keresztül mutatnak képeket a lapban, melyek itt láthatók.

A képek rendkívül rossz minőségűek, ezért először sokan abban sem voltak biztosak, hogy a hercegi pár látható rajtuk, de a királyi család reagálása eloszlatta a kétségeket. „Vilmos herceg és Katalin hercegné mélységesen sajnálja, hogy ilyen groteszk és semmivel sem igazolható módon megsértették a magánéletüket" – mondta a királyi család egyik szóvivője.

Vilmosék a királynő egyik unokaöccsének, Lord Linley-nek a francia kastélyában nyaraltak Provence-ban, amikor a képek készültek. A leírás szerint Katalin hercegné levette a bikinifelsőjét, hogy bekenje férjét és magát naptejjel.

A BBC királyi családdal folgalkozó tudósítója szerint úgy vélik, hogy a fotók publikálásával a lap átlépett egy határt. A család szerint egyszerűen „egy fiatal pár voltak, akik élvezték a nyaralást."

A hercegi pár hivatalos úton Kuala Lumpurban van, de ügyvédekkel egyeztet, hogy milyen lépéseket tegyen az ügyben. A BBC szerint Vilmos herceget azért is érzékenyen érintik a történtek, mert úgy véli, hogy a paparazzi zaklatásai is hozzájárultak édesanyja, Diana hercegnő halálához. Éppen ezért meg akarja óvni Katalint a fotósok rohamától.

A BBC szerint az előző héten brit lapoknak is megpróbálták eladni a képeket, de azok elutasították az ajánlatot. A Harry hercegről Las Vegasban készült meztelen fotók esetében a Sun megjelentette azokat.

Rovatok