Index Vakbarát Hírportál

80 ezer dollárt csempésztek a gyomrukban

2012. szeptember 15., szombat 10:34

A kolumbiai rendőrség közölte, hogy elfogott két férfit, akik a testükben próbáltak készpénzt becsempészni az országba – írja a Guardian. Mindkét férfit a világ egyik drogfővárosaként ismert Medellín repülőterén vették őrizetbe. Ketten együtt nyolcvanezer amerikai dollárt próbáltak az országba vinni, a pénzt latexbe csomagolva nyelték le.

Az első csempészt, egy kolumbiai állampolgárt szeptember 8-án kapták el, miután megérkezett egy Costa Rica-i járattal. A férfi idegesnek tűnt, ezért kihallgatták, és hamarosan bevallotta, hogy pénzt nyelt le. A rendőrség egy kórháza szállította őt, ahol hashajtókat kapott, és rövidesen távozott a szervezetéből negyven, körülbelül két és fél centi átmérőjű latexcsomag. A csomagok százdolláros bankjegyeket rejtettek.

A második férfi venezuelai papírokkal érkezett, szintén Costa Ricából – őt csütörtökön tartóztatták le, hasonló módszerrel próbált dollárt csempészni Kolumbiába. Ilyen csomagokat egyébként gyakran alkalmaznak a drogcsempészek, de egyelőre nem tudni, hogy a nyolcvanezer dollár kábítószerüzletből származik-e. A két férfi azt állítja, nem ismerik egymást. Ellenük pénzmosás vádjával indulhat eljárás.

Rovatok