Index Vakbarát Hírportál

7 millió brit látta Katalin hercegné mellét

2012. szeptember 23., vasárnap 16:40

Bár a fellnőtt britek háromnegyede elítéli, hogy egy bulvárfotós felvételeket készített Vilmos herceg félmeztelenül napozó feleségéről, ötödük mégsem tudott ellenállni a csábításnak, és megbámulta a neten a királyi kebleket.

A Katalin hercegné melleiről készült képek egyetlen brit lapban sem jelentek meg, a neten viszont azonnal szétterjedtek a fotók, és a The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap megbízásából készült országos felmérés során a megkérdezett felnőtt britek 20 százaléka bevallotta, hogy megtekintette a kebleket a különböző portálokon. Ez azt jelenti, hogy a brit sajtó bojkottja ellenére hétmillió brit látta eddig a franciaországi kastély úszómedencéje mellett félmeztelenül napozó Katalin hercegnőt.

A The Sunday Times a közvélemény-kutatás eredményeit kommentálva ironikusan megjegyzi: a hercegi hitves kebleire kíváncsi britek nyilván kizárólag azért kattintottak a képeket közlő portálokra, hogy osztozzanak a házaspár felháborodásában, mivel egyébként a megkérdezettek 73 százaléka elítélte a felvételek nyilvánosságra hozását, 72 százalékuk pedig egyetértett azzal is, hogy az udvar jogi eljárást indított a képeket először közlő francia magazin ellen. A felmérésbe bevont britek 61 százaléka azt is pártolná, hogy induljon büntetőper a fotós ellen.

A The Sunday Times kommentárja szerint az ügy rávilágít arra a sajtószabályozási problémára, hogy bár jogilag lehetséges bizonyos anyagok közlésének megakadályozása a nyomtatott sajtóban, az interneten azonban ettől függetlenül továbbra is hozzá lehet férni a kifogásolt tartalmakhoz.

Az elmosódott, de így is felismerhető fotókból először a Closer című francia bulvármagazin közölt többoldalnyit, az elmúlt héten pedig számos más külföldi lap is leközölte a képeket, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan újság ellen, amely közli a felvételeket.

Rovatok