Index Vakbarát Hírportál

Vonatról ugrott be a tigris mellé, túlélte

2012. szeptember 23., vasárnap 17:13 | aznap frissítve

Nem akart öngyilkos lenni az a 25 éves amerikai ingatlanügynök, aki leugrott a magasvasútról a bronxi állatkert fölött egy szibériai tigris karmai közé, csupán együtt akart lenni egy kis ideig az állattal. A 182 kilós nagymacska összeharapdálta a férfi kezét és lábát, csak a gondozóknak köszönheti az életét.

David Villalobos még pénteken tett kirándulást a bronxi állatkertbe, ahol felült a nyitott oldalú kisvasútra, amely áthalad a Bronx folyó és a körülkerített erdő felett, ahol elefántok, őzek valamint egy szibériai tigris él az ázsiai állatvilágot bemutató kiállítás részeként. A tigris otthonának közelében kiugrott a magasban futó szerelvényből, az állat pedig megtámadta. Már tíz perce volt a dühös tigris karmai között, amikor az állatgondozók egy poroltó készülék segítségével elűzték a 11 éves hímet, és kiszabadították súlyosan sérült áldozatát.

Az incidensben eltörött a férfi válla, bordája, bokája és medencéje, és légmell alakult ki nála. Villalobos jelenleg kritikus, de stabil állapotban fekszik egy New York-i kórházban, súlyos jogsértés, tilosban járás címén fognak vádat emelni ellene.

Rovatok