Index Vakbarát Hírportál

Tanárával szökött meg az angol diáklány

2012. szeptember 24., hétfő 15:02

A jelek szerint a nála kétszer idősebb matematika tanárával szökött Franciaországba az a 15 éves angol lány, akit utoljára pénteken látott családja. Az angol lapok úgy vélik, hogy a Twitteren talált üzenetek, valamint a tanár blogbejegyzései arra utalnak, hogy az egyébként házas Jeremy Forrest több hónapon keresztül udvarolt Megan Stammersnek.

Megan Stammers iskolába indult péntek reggel, de a Bishop Bell Church of England Shoolba már nem érkezett meg. A rendőrség nem sokkal 12 óra után kapta meg a bejelentést a lány eltűnéséről. Az iskola azt is közölte a hatóságokkal, hogy matematikatanáruk Jeremy Forrest aznap szintén nem volt ott, nem ment be dolgozni.

A rendőrség hamar kiderítette, hogy a pár valószínűleg átkelt Franciaországba. Este nem sokkal fél tíz előtt köztéri megfigyelő kamerák rögzítették, ahogy Forrest és Stammers felszállt egy kompra Doverben Forrest kocsijában. A komp elhagyta Dovert, az úti célja Calais volt.

A sussexi rendőrség azonnal kapcsolatba lépett a francia hatóságokkal és megadták nekik a pár személyleírását. A Daily Mail információ szerint mostanra országos közúti felhívást adtak ki a francia hatóságok, és megindult a keresés Forrest fekete Ford Fiesta típusú autója után. A francia rendőrök eddig még nem akadtak a diáklány és a tanár nyomára.

A Bishop Bell Churc tanárait teljesen megdöbbentette az eset. Stammers családja csak azt szeretné, ha minél hamarabb viszontláthatnák Megant. Megan apja Martin Stammers úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy igazi pokol az, amin keresztül mennek, mivel fogalmuk sincs arról, hogy hol van a lánya. A szomszédok szerint azonban Martin Stemmars nem volt ideális apa, többször is riasztani kellett a hatóságokat, mivel Martin hajlamos volt a dühkitörésekre családi viták közben.

Jeremy Forrest magánélete se volt teljesen rendezett. Állítólag rendszeresen veszekedett feleségével. Olyan hangosan vitatkoztak, hogy egyik szomszédjuk a rendőrséget is kihívta miattuk. A név nélkül nyilatkozó nő szerint Forrest egyáltalán nem olyan ember, akivel gyerekeknek kellene együtt lenniük. Egyik kollégája szerint azonban Forrest népszerű volt a diákok körében, a gyerekek felnéztek rá. Jeremy Forrest viselkedése saját apját is meglepte, szerinte az egész család képtelen elhinni, hogy ilyen tettre lenne képes a fia.

A kamerák felvételei mellett az interneten talált (de címzett nélküli) üzenetek azok a nyomok, amik miatt feltételezik, hogy Forrest segített Stammersnek. Forrest állítólag azt írta a Twitteren, hogy „nem akarok az lenni, amit ők akarnak, hogy legyek. Csak veled akarok lenni”.

Másik bejegyzésében az szerepelt, hogy „úgy süllyedek lefelé, mint egy kő a tengerben. Tűzben égek a testedért”. Arról is írt, hogy „vannak dolgok amik nélkül tudok élni. De szeretném, ha tudnád, hogy most szükségem van rád. Szükségem van rád ma éjjel.”

Pár hónappal korábban blogjában Jeremy Forrest azt jegyezte le, hogy egy „erkölcsi dilemma előtt áll” és nem tudja eldönteni mi a jó és mi a rossz. A legegyértelműbb nyomok azonban azok a bejegyzések, amikben arra kéri az üzenetek ismeretlen címzettjét, hogy szökjenek meg együtt.

Rovatok