Index Vakbarát Hírportál

Öt újszülöttjét ölte meg egy német nő

2012. szeptember 27., csütörtök 17:52

Letartóztattak egy nőt, majd vádat emeltek ellene Észak-Németországban, amiért meggyilkolta öt újszülött csecsemőjét, majd elrejtette azok holttestét. A 28 éves nő korábban már bevallotta, hogy végzett két csecsemőjével, most pedig újabb három gyilkosságot ismert be.

A halott csecsemők ügye még 2006-ban kezdődött, amikor Flensburg közelében egy újszülött holttestét találták meg a hatóságok egy papír-újrahasznosító üzem közelében. A második holttestet egy parkolóban találták meg 2007-ben. Mindkét holttestet Husum város közelében találták meg, így a hatóságok a lehetséges anyát is ebben a körzetben keresték. Később DNS-vizsgálatok segítségével sikerült azonosítani az anyát, majd három újabb holttestre bukkantak a nő házának pincéjében. A három újabb csecsemő halálának okát és pontos idejét egyelőre még nem sikerült megállapítani – írja a BBC.

A rendőrség szerint a nő attól félt, hogy a férje elhagyja, ha újabb gyermekeket hoz világra. A házaspárnak már volt egy nyolc- és egy tízéves gyermeke. A hivatalos álláspont szerint a férj nem tudott a halott újszülöttekről. A nő valószínűleg egyetlen szülésben sem kapott segítséget másoktól. Arra, hogy milyen büntetést kaphat az eljárás végén, az ügyészség szerint még korai válaszolni.

Németországban az elmúlt években számos esetben előfordult, hogy nők ölték meg újszülött csecsemőiket. 2006-ban 15 év börtönre ítéltek egy nőt, aki nyolc újszülött csecsemővel végzett. A maradványokat később a szülei házában lévő virágcserepekbe és egy akváriumba rejtette el.

A hasonló esetek annak ellenére gyakoriak, hogy Németországban az egyik legkiterjedtebb az úgynevezett baby-dobozok rendszere, ahol végszükség eseten az anyák elhelyezhetik újszülöttjeiket. Ezek általában egyházi épületek, jótékonysági szervezetek, vagy kórházak közelében találhatóak. Az egyik ilyen doboz 50 kilométerre feküdt a most letartóztatott nő otthonától.

Rovatok