Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták az elszökött angol diáklányt

2012. szeptember 29., szombat 09:44

Pénteken Franciaországban találta meg a rendőrség a 15 éves Megan Stammerst és 30 éves matematikatanárát Jeremy Forrestet. Stammers eltűnését szeptember 21-én jelentette a családja a rendőrségnek, mivel aznap nem ment be iskolába. Később kiderült, hogy Stammers már csütörtökön elhagyta az országot egy kompon a tanárával. Forrestnek nem kellett kényszerítenie a szökésre Stammerst, de a férfit most mégis gyermekrablással gyanúsítják a francia hatóságok.

Stammerst és Forrestet nagy erőkkel kereste az angol és a francia rendőrség. Kedden európai letartóztatási parancsot adtak ki a tanár ellen. Az angol rendőrség a francia sajtónak is többször nyilatkozott, mivel Franciaország volt a legvalószínűbb tartózkodási helye a párnak. A médiakampány sikeres volt, csütörtökön már több bejelentést is kaptak emberektől, akik látták őket.

A diáklányt és tanárát végül Bordeaux-ban kapta el a francia rendőrség. Mindketten jól vannak, Forrest jelenleg őrizetben van, az angol hatóságok szerint több napba is beletelhet, míg hivatalosan átadják nekik a franciák. Stammersre eközben a gyermekvédelmi hatóság emberei vigyáznak, és a BBC szerint a lány édesanyja Franciaországba fog utazni, hogy együtt jöjjenek haza.

Stammers megtalálásért családja külön honlapot indított, ahol információkat vártak a lányuktól. A rendőrségnél azt mondták, hogy a komp videofelvételei mellett először hétfőn hallottak a diáklányról, amikor üzenetet írt az egyik barátjának, hogy nincs semmi baja, és éppen Franciaországban van.

Rovatok