Index Vakbarát Hírportál

Legalább huszonhat halottja van az Iraki pokolgépes robbantássorozatnak

2012. szeptember 30., vasárnap 12:20 | aznap frissítve

Autóba rejtett pokolgéprobbantás-sorozat legalább 26 ember életét követelte Irak-szerte - közölték helyi rendőrségi és egészségügyi források vasárnap.

A legtöbb áldozattal járó merényletek a fővárostól, Bagdadtól 20 kilométerrel északra fekvő, főleg szunniták lakta Tádzsi városban voltak. Itt három járműbe rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, nyolcan meghaltak, 32-an pedig megsebesültek.

Egy öngyilkos merénylő a főváros Sula elnevezésű negyedében robbantotta fel járművét, egy ember meghalt és hét másik megsebesült.

Az ország déli részén fekvő Kútban pokolgéppel megrakott két autó robbanásában meghalt három rendőr, öt társuk megsebesült.

Dijála tartomány fővárosában, a Bagdadtól 60 kilométerre északkeletre található Baakúba városában is két rendőr halt meg autóba rejtett pokolgépek robbanásában.

Bagdad Karrada nevű elővárosában egy parkoló gépkocsiba rejtett pokolgép végzett egy rendőrrel és egy polgári személlyel, nyolcan sebesültek meg. Egy másik gépkocsiba rejtett robbanószerkezet Kirkuk és Tuz Hormato között robbant fel az autópálya szélén, egy rendőr megsebesült.

El-Madáinban egy iráni zarándokokat szállító autóbusz közelében robbant egy gépkocsiba rejtett pokolgép, három iraki meghalt, tizenegy ember, közöttük hét iráni megsebesült.

A Bagdadtól északra fekvő Tarmíjában két katona halt meg, amikor a járőrük közelében pokolgép robban, hat másik ember, közöttük négy civil megsebesült.

A vasárnapi merényletekben összesen legalább 94-en sebesültek meg.

Még mindig gyakoriak az erőszakos cselekmények Irakban, ahol a több hónapja tartó súlyos politikai válság tovább fokozta a vallási alapú feszültségeket.

Rovatok