Index Vakbarát Hírportál

Lefagyott a farka, perel az amerikai veterán

2012. október 4., csütörtök 09:48

Tízmillió dolláros kártérítést követel az amerikai kormánytól a hadsereg egyik veteránja. Állítása szerint azért szenvedett fagysérülést péniszén, mert a veteránokat ellátó kórház egyik nővére műtétje után folyamatosan jegelte a sérült testrészt. A fagysérülés miatt részben amputálni kellett a katona, Michael D. Nash péniszét.

Nash 1968-69-ben, a vietnami háború idején szolgált a hadseregben, ezért jogosult a veteránoknak járó egészségügyi ellátásra.

A veterán 2010. október 28-án kereste vel a katonakórházat. Körülmetélésre és egy implantátum beültetésére volt szüksége. Állítása szerint a műtét utáni duzzanat kezelésére a kórház nővére 19 órán át jegelte péniszét. Ügyvédje, Larry Jones szerint ez "non-stop fagyasztás" volt, miközben "bármelyik orvos megmondhatja, hogy sosem engedne jegelést 2-3 óránál hosszabb időn át".

A jegelés miatt Nash pénisze elfagyott, pár héttel később pedig el is üszkösödött. Végül részben amputálni kellett.

"Ez az egyik legnyilvánvalóbb orvosi műhiba, amivel valaha találkoztam. Ilyen értelmetlen tragédiáknak nem szabadna megtörténniük" - nyilatkozta a New York Daily Newsnak Jones, az ügyvéd.

Nash eredetileg a veteránügyi minisztériumtól kért kártérítést, ám az felülvizsgálat után elutasította az igényt. "Véleményünk szerint a veteránügy egyetlen alkalmazottja sem követett el mulasztást" - írták.

Rovatok