Index Vakbarát Hírportál

Robbantani akartak egy spanyol egyetemen

2012. október 4., csütörtök 14:59 | aznap frissítve

A spanyol rendőrség megakadályozta, hogy robbantsanak a Palma de Mallorcán található Baleár Egyetemen. A 21 éves férfi a Columbine középiskolai mészárlás spanyolországi megismétlésére készült.

Letartóztatta a spanyol rendőrség azt a 21 éves férfit, akinek lakásán 140 kilogrammnyi, robbanószerhez használt összetevőt találtak – írja a BBC. A férfi, aki naplójában rendszeresen kifejtette a társadalom, különösképp az egyetemi hallgatók iránt érzett gyűlöletét, arra készült, hogy házilag készített csőbombákkal repítse levegőbe a Baleár Egyetem (Universitat de Illes Balears) campusát.

A rendőrség már öt hónapja nyomozott az ügyben, miután a gyanúsított egyes kommentjeiben pozitívan nyilatkozott a Columbine Gimnáziumban (Columbine High School) történt 1999-es mészárlásról. A férfi egyben együttérzését fejezte ki az elkövetőkkel, vagyis az iskola két volt diákjával, Eric Harris-szel és Dylan Kelbolddal. Eredetileg az amerikai mészárláshoz hasonlóan fegyverekkel akarta elkövetni tettét, de utána átnyergelt a házi készítésű bombákra.

Ha sikerült volna a terve, azzal a Palma de Mallorca-i egyetemen tanuló 16 400 diáktársát veszélyeztette volna.

Rovatok