Index Vakbarát Hírportál

Miért támadnak a mosógépek?

2012. október 5., péntek 12:01

Tömegesen jelentik be a családok mosógépeik meghibásodását, a panaszáradat pedig egyre inkább növekszik, írja a Telegraph pénteki számában.

Tendenciává nőtte ki magát a mosógéprobbanás az elmúlt időszakban. Először tizennyolc hónapja fordult elő káosz a szennyessel, azóta pedig járványként terjed Anglia szerte. Üvegszilánkok és habos víz árasztja el a fürdőszobákat, olyan is előfordult, hogy még csak nem is működés közben tört darabokra a készülék ajtaja.

A felháborodott fogyasztók fórumokon keseregnek. A “Which?” magazin is felkapta a témát, felmérésük alapján körülbelül ötven esetet számolnak.

A furcsa az egészben az, hogy nem egy bizonyos márka követett el baklövést, hiszen különböző gyártóktól származnak a készülékek. A Beko, Miele, Zanussi, Bosch, Hoover, LG és Samsung termékei is meghibásodtak. Azt viszont még nem sikerült kideríteni, mi lehet ennek az oka.

Adrian Porter, termékkutató szerint laboratóriumi tesztelések ideje alatt nem merült fel semmilyen probléma, így képtelenek megfigyelni mesterséges körülmények között a malőrt és levonni a szükséges következtetések a vizsgálatból.

Arra gyanakodnak, túl vékony lett az üveg a gépeken. Az is lehetséges, hogy a kezdeti karcolások övcsatok vagy egyéb élesebb eszközök ütközése miatt keletkeztek. Szintén felmerült, hogy hajszálak kerülhettek az üveg közé, amikor gyártották.

A cégek az javasolják, a fogyasztók havonta tartsanak egy karbantartási mosást, szennyes nélkül, a legmagasabb hőfokon. Folyamatosan kutatják a probléma megoldását és komolyan foglalkoztatja őket a kérdés.

Rovatok