Index Vakbarát Hírportál

Az evolúció csupán pokoli hazugság

2012. október 9., kedd 07:38

Az amerikai szövetségi kongresszus egy republikánus képviselője „pokoli hazugságnak” tartja az evolúciót, az egyedfejlődés tudományát, valamint az ősrobbanás elméletét. Mindezek szerinte csak azt szolgálják, hogy meggyőzzék az embereket, nincs szükségük megváltóra.

A szövetségi törvényhozás alsóházában Georgia államot képviselő politikus – aki végzettsége szerint orvosdoktor, és a képviselőház tudományos, űrkutatási és technikai bizottságának tagja – a Szabadság Baptista Egyház bankettjén beszélt erről Hartwellben.

„Isten szava igaz” – hangoztatta Paul Broun az egyház honlapján közzétett videofelvétel tanúsága szerint. „Mindaz, amit az evolúcióról, az embriológiáról és az ősrobbanás-elméletről tanítottak nekem, egyenesen a pokol fenekéről származó hazugság. Ezekkel a hazugságokkal engem és másokat igyekeznek megakadályozni annak megértésében, hogy szükségünk van egy megmentőre” – mondta.

A republikánus honatya a novemberi választásokon újraindul a képviselőségért, és bizonyosan megtarthatja kongresszusi helyét, ugyanis körzetében nincsen demokrata párti kihívója.

Broun a baptista egyház rendezvényén arról is beszélt, hogy hite szerint a Föld mintegy kilencezer éves, és teremtése hat napig tartott. Ezt a nézetet vallják azok a fundamentalista keresztények, akiknek a meggyőződése szerint a bibliai teremtéstörténet szó szerint értelmezendő.

Broun szóvivője utólag egy lapnak megjegyezte, hogy a georgiai politikus nem a nyilvánosságnak szánta szavait, egy egyházi csoport előtt beszélt vallásos nézeteiről. Hírügynökségi jelentések azonban megjegyzik, valószínűtlen, hogy Broun szavait titokban akarták tartani, hiszen a beszédéről készül videofelvétel elérhető volt az egyház honlapján, ahonnan azt hétfőre eltávolították.

Broun már korábban is szerepelt a nemzetközi hírekben, akkor Barack Obama megválasztásával kapcsolatban nyilatkozta, hogy Hitlert is demokratikus úton választották meg.

Rovatok