Index Vakbarát Hírportál

12 billiárdos telefonszámlát kapott egy francia nő

2012. október 12., péntek 23:11

Majdnem 12 billiárd eurós telefoncsekket kapott egy Bordeaux közelében élő nő. Solenne San Jose a Herald Sunnak nyilatkozva elmondta, hogy annyi nulla volt a számlán, hogy meg sem tudta számolni. Valóban nem volt könnyű dolga, a csekken szereplő összeg így festett: 11,721,000,000,000,000 euró.

San Jose hangulatán az sem segített, hogy a telefonszolgáltató ügyfélszolgálatán nem láttak módot arra, hogy még azelőtt visszavonják a követelést, hogy az eljutna a banki rendszerekig, annak ellenére sem, hogy az összeg Franciaország éves gazdasági teljesítményének hatezerszerese volt. Végül a Bouygues Telecom elismerte, hogy a hiba az ő rendszerükben volt, és a számla inkább a 117,21 euróhoz volt közelebb. A telefontársaság szerint a probléma gyökere egy nyomtatási hiba volt, de az ügyfél és az ügyfélszolgálat közti félreértés szerepe sem elhanyagolható.

Hasonló eset történt az Egyesült Államokban egy georgai főiskolással. Allen Smith havi 650 dollár árvasági segélyre jogosult havonta, mert az édesapja a légierőnél szolgált. A 22 éves lány azonban az októberi csekket biztos nem felejti el, azon ugyanis nem a szokásos összeg, hanem 690 millió dollár szerepelt. Smith egy pillanatig sem gondolt arra, hogy beváltsa a nyilvánvalóan eltévedt csekket, ehelyett egyenesen a veterán katonák ügyeit intéző hivatal vezetőjéhez ment, és személyesen adta vissza a hatalmas vagyonra jogosító papírdarabot.

Rovatok