Index Vakbarát Hírportál

Megházasodott a baltás gyilkos

2012. október 15., hétfő 11:32

Komoly biztonsági intézkedések közepette házasodott a napokban a budapesti baltás gyilkosságért elítélt Ramil Safarov, akit elnöki kegyelemmel azonnali hatállyal szabadlábra helyzetek, miután Magyarország augusztus végén kiadta Azerbajdzsánnak.

Alig több mint egy hónappal szabadulása után máris megházasodott Ramil Safarov.

Azeri lapinformációk szerint a magyarországi gyilkosságért 2007-ben életfogytiglanra ítélt katonatiszt a múlt hétvégén tartotta esküvőjét.

A beszámolók szerint Safarov Baku egyik drága éttermében tartott a ceremóniát, amelyet komoly biztonsági intézkedések kísértek. A vendégektől begyűjtötték mobiljaikat is, hogy ne készülhessenek felvételek az eseményről, ahol előadóművészek hazafias dalokkal szórakoztatták az egybegyűlteket.

A 35 éves katona kiválasztottja az a Shabnam Gulmammadova volt, aki a börtönbüntetés ideje alatt négy éven át működtette a magyarra, angolra és németre is lefordított Ramil Safarov kiszabadítását követelő honlapot.

Safarov a NATO békepartnerségi programja keretében 2004-ben érkezett Magyarországra egy három hónapos nemzetközi kurzusra. A tanfolyamon személyi ellentétek alakultak ki közte és az örmény hallgatók között. Safarov állítása szerint az örmények provokálták, ezért egy éjjel a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kollégiumában baltával agyonverte alvó katonatársát. Magyarország augusztus végén adta ki Azerbajdzsánnak, ahol megérkezése után Ilham Aliyev elnök rögtön kegyelemben részesítette.

Rovatok