Index Vakbarát Hírportál

Budapesten bujkált a pedofil angol tévés

2012. október 19., péntek 19:49

Pedofília vádjával 12 hónap börtönre ítélte egy nyugat-londoni bíróság Adam Barkert, aki 2003-as letartóztatása, majd szabadon engedése után nyolc évig Magyarországon bujkált a brit hatóságok elől. Adam Barker a híres angol televíziós személyiség, Ronnie Barker fia, aki a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években is több brit televíziósorozatban szerepelt – írja a BBC.

Adam Barkert eredetileg 2003-ban tartóztatták le, a brit rendőrség addigi legnagyobb pedofília-ellenes akciójában. A nyomozás során a pedofil képekért fizető ügyfelek hitelkártyáit figyelték meg. A rendőrség akkor lefoglalta Barker számítógépét, amin több mint 1600 pedofil fotót és több filmfelvételt is találtak.

Barker azonban egy évvel később eltűnt, szüleitől levélben búcsúzott el. A rendőrség arra számított, hogy felbukkan majd édesapja 2005-ös temetésekor, de távol maradt a szertartástól, és édesanyja 2011-es halálakor sem jelent meg. Végül idén júliusban feladta magát egy londoni rendőrőrsön. Mint elmondta, a közelmúltig nem volt tudomása arról, hogy a szülei elhunytak.

Barker elmondta, az elmúlt nyolc évben Magyarországon tartózkodott. Budapesten nem tartotta a kapcsolatot sem családjával, sem barátaival, még saját internetkapcsolattal sem rendelkezett. Ügyvédje szerint a férfi önként vállalt száműzetésbe vonult, ami erősítette jellemét és önfegyelemre tanította. A nyolc év alatt semmilyen pedofil tartalomhoz nem fért hozzá, mivel kizárólag internetkávézókban használta a világhálót. Az ügyben eljáró bírónő azonban úgy vélte, senki sincs abban a helyzetben, hogy megítélje, mit csinált Budapesten a férfi.

Adam Barker a botrány kirobbanása előtt maga is szerepelt angol tévésorozatokban, de sosem ért el akkora sikert, mint édesapja.

Rovatok