Index Vakbarát Hírportál

Többen megsebesültek a dél-izraeli aknatűzben

2012. október 24., szerda 10:00

Hárman megsebesültek, ketten közülük súlyosan szerda reggel Izrael déli részén a Gázai övezetből indított aknatűzben és rakétacsapásokban - közölte a rendőrség szóvivője.

Több mint negyven rakéta és akna csapódott be Askelón, Eskól, Szderót és más dél-izraeli településekre. A térségben megszólaltak a légiriadót jelző szirénák.

Egy rakéta lakóházat talált el. A közrádió szerint a sebesültek thaiföldi vendégmunkások Eskól körzetében, más források szerint a sebesültek egyike egy határrendész. A támadás keltette pánikban többen megsérültek.

Az izraeli légierő szóvivője elmondta, hogy harci gépeik szerdán három bevetésben támadták a Gázai övezetet. Palesztin egészségügyi források szerint egy palesztin meghalt. Az izraeli légierő egy előző támadásában kedd este három Hamász-fegyveres halt meg és három megsebesült a Gázai övezetben. Az áldozatok rakétatámadásra készültek Izrael ellen.

Az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok, a Hamász radikális palesztin szervezet fegyveres szárnya és a Népi Ellenállási Bizottságok elnevezésű palesztin szervezet közölte: ők hajtották végre a szerdai
támadást, hogy megbosszulják harcosaik halálát.

Rovatok