Index Vakbarát Hírportál

Három nőt halálra tapostak Madridban

2012. november 1., csütörtök 10:58 | aznap frissítve

Három nő meghalt, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek, amikor pánik tört ki egy halloweeni partin Madridban, írja a BBC. Az áldozatok közül ketten 18 évesek, egy lány pedig 25 éves volt. Valószínűleg halálra taposták őket.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a pánikot, de egyes beszámolók szerint akkor indulhattak meg az emberek, amikor valaki egy pirotechnikai eszközt dobott a tömegbe. Az egyik résztvevő a Cadena Ser rádiónak azt mondta, hogy mindenki az egyetlen használható kijáraton próbált kijutni, mivel a többi le volt zárva.

A rendezvénynek helyet adó arénában tizenkétezer ember is elfér, de azt nem tudni, mennyien voltak ott pontosan az eset idején. A tragédia hajnali négykor történt, a helyszínt reggel hétre teljesen kiürítették.

A területet bérbeadó madridi városvezetés állítása szerint a maximális befogadóképesség alatti 10 600 főre adtak engedélyt az esemény szervezőinek. Az önkormányzati források hangsúlyozzák: nem kelt el az összes belépőjegy, írja az El País spanyol hírportál.

Ettől gyökeresen eltérő változatot tárnak fel a résztvevők beszámolói, amik egytől egyig az óriási zsúfoltságra panaszkodnak. Az egyik bulizó fiatal twitter-bejegyzése például így írja le az eseményeket: „szégyen, hogy dupla annyi jegyet adtak el, mint amennyi a hely kapacitása". Ezzel cseng össze egy másik poszt is, miszerint „20 000 ember volt 10 000 férőhelyre". Habár ezek szubjektív beszámolók, annyira biztosan lehet belőlük következtetni, hogy a résztvevők szerint kényelmetlenül sok embert engedtek be a 30 000 négyzetméteres területre.

A Halloween apropóján rendezett óriásbulit Thriller Music Park néven hirdették meg a Madrid Arena nevű fővárosi tulajdonú körcsarnokban. Az esemény húzóneve Steve Aoki volt, a belépőket 22 euróért árulták. A szervezők elképesztő hangulatot ígértek, a résztvevőket pedig arra biztatták, Michael Jackson „Thriller" című videoklipjének szellemében öltözzenek fel.

Rovatok