Index Vakbarát Hírportál

Összedőlt egy épülő híd Szlovákiában

2012. november 2., péntek 18:13 | aznap frissítve

Három ember életét vesztette, tizenöten pedig megsérültek pénteken délután fél három körül, amikor a kelet-szlovákiai Kiskerény (Kurimany) mellett összeomlott egy épülő autópályahíd.

Két ember a helyszínen, míg a harmadik a mentőhelikopterben, kórházba szállítás közben halt meg. A tragédiának 4 súlyos és 11 könnyebb sérültje van, a súlyos sérültek közül két ember állapotát már sikerült stabilizálni.

A baleset hírére reagálva több  környékbeli kórházban is készültséget rendeltek el. A súlyos sérülteket a poprádi illetve a kassai egyetemi kórházba szállították. A baleset könnyebb sérültjeit a lőcsei kórházban kezelik. A mentőmunkálatok lezárultak, a híd romjainál tovább helyszínel a rendőrség.

„A baleset a híd betonozása közben történt, amikor annak egyik része összeomlott. A helyszínen a leomlás időpontjában közel 20 ember tartózkodott.” – közölte újságírókkal Marcel Jánosík, a Nemzeti Autópálya-társaság szóvivője.

„A baleset közvetlen oka a betonkádat tartó állások összeomlása volt, bekövetkeztének pontos körülményeit a rendőrség még vizsgálja” – mondta néhány órával a tragédia után Robert Kalinák, a szlovák belügyi tárcának a helyszínre érkezett vezetője a TA 3 szlovák hírtelevíziónak nyilatkozva.

A híd Kassától 80 kilométerre északnyugatra épül, és a D1-es autópálya felett ível majd át, ha elkészül.


View Kiskerény, Szlovákia in a larger map

Rovatok