Index Vakbarát Hírportál

Hiénakutyák téptek szét egy óvodást

2012. november 5., hétfő 12:35

Vasárnap a pittsburghi állatkertben vadkutyák kifutójába esett egy kisfiú, és meghalt. A szerencsétlenség miatt a rendőrség és az állatkert is vizsgálatot indított. A pittsburghi állatkertben korábban nem fordult elő ilyen tragikus haláleset, ezért a rendőrségi nyomozás mellett az intézmény illetékesei belső vizsgálatot rendeltek el.

A két-három év körüli gyerek édesanyjával látogatott el az állatkertbe, ahol átesett az afrikai vadkutyák kifutójának kerítésén, és 4,3 méter magasról lezuhant. A kerítésre anyja állította fel, hogy jobban lássa az állatokat.

A gondozók a tragikus balesetet látva azonnal megpróbálták visszaparancsolni a vadkutyákat a kifutó hátsó részén álló épületbe. Hét állat engedelmeskedett, de hármat el kellett vonszolni a gyerek testétől. Az egyikkel viszont nem bírtak, azt a megérkező rendőrök terítették le. „Egyértelmű, hogy a kutyák megtámadták a gyereket, de azt még nem lehet tudni, vajon ez vagy az esés okozta-e a halálát” – mondta Barbara Baker, az állatkert igazgatója.

Az afrikai vadkutyák – más néven hiénakutyák (Lycaon pictus) – méretre akkorák, mint a közepes termetű kutyák: 60-75 cm magasak és 17-36 kilósak. A falkában élő és vadászó, jellegzetes, élénk színű, barna foltos, nagy fülű ragadozók veszélyeztetett fajhoz tartoznak.

Rovatok