Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin él és egészséges

2012. november 14., szerda 13:53

Az elnökből újra kormányfővé lett Dmitrij Medvegyev tagadta, hogy a kormányfőből újra elnökké lett Vlagyimir Putyin rossz egészségi állapotban lenne. Azt is tagadta, hogy megromlott volna kettejük viszonya.

Az orosz és nemzetközi sajtóban az elmúlt hetekben elterjedt, hogy Putyin hátfájása miatt mondta le vagy halasztotta el külföldi útjait, szóvivője pedig korábban azt közölte, hogy dzsúdóedzésen meghúzta az izmát. "Vlagyimir Putyin él és egészséges, és hála istennek minden rendben van nála. Semmi komoly nem történt" - közölte az orosz és finn újságíróknak tartott háttérbeszélgetésén a Finnországba készülő Medvegyev.

Dmitrij Medvegyev Putyinnal való kapcsolatáról szólva elmondta, hogy abban semmilyen változás nincs május 7. óta, amikor az államfői és kormányfői poszton helyet cseréltek. Azt is tagadta, hogy a kormány és az elnöki hivatal között ellentétek volnának. "Nincs abban semmi különös, hogy a kormányban személycserék történtek" - mondta, hozzátéve, hogy egyes esetekben "az átláthatóság érdekében vizsgálatra van szükség, és meg kell hozni a szükséges döntéseket".

Putyin november 7-én mentette fel a millárdos nagyságrendű korrupciós botrányba keveredett Anatolij Szergyukov védelmi minisztert, októberben pedig a regionális fejlesztési miniszter Oleg Govorun kérte felmetését, miután fegyelmit kapott Putyintól.

Az ellenzékről szólva Medvegyev azt mondta, hogy a társadalom aktivizálódása önmagában helyes, és a hatalommal szembeni kifogások egy része "valószínűleg igaz".

Rovatok