Index Vakbarát Hírportál

Lukasenka: Magyarországnak elege lett a demokráciából

2012. november 17., szombat 17:21 | aznap frissítve

"Magyarország szocialista ország volt. Jó barátok voltunk régebben. Nagyon közeli volt a kapcsolatunk. Végül elegük lett a demokráciából és a piacgazdaságból és kijózanodtak" - mondta Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök. A fehérorosz hírügynökség tudósítása szerint az új magyar és francia nagykövetek kinevezésekor beszélt erről.

Lukasenka szerint egész Európára jellemző, hogy az emberek hozzáállása megváltozik a demokráciához és a piacgazdasághoz. "Ez történik Franciaországban is. Meglepő, de a mainstream média már időzített bombának nevezi Franciaországot" - mondta, utalva ezzel az Economist legfrissebb számára, melynek címlapsztorija szerint Franciaország a legnagyobb veszélyt jelentheti az euróra.

"Magyarországgal és Franciaországgal erősíteni fogjuk a kapcsolatainkat. Az ott élő emberek a saját tapasztalataik alapján már jobban megértik Fehéroroszországot is" - mondta.

"Magyarország az Magyarország. Nem veszíthetjük el. Kapcsolatokat kell építenünk velük, éppen úgy, mint Lengyelországgal, Bulgáriával és a balti államokkal" - mondta az elnök.

Rovatok