Index Vakbarát Hírportál

Találat érte a gázai Hamász-székházat

2012. november 17., szombat 07:26 | aznap frissítve

Az izraeli légierő szombat hajnalban is bombázott különböző célpontokat a Gázai övezetben, és találat érte a Hamász-kormány székházát – jelentette az iszlamista radikális palesztin szervezet.

„Négy találat érte a székházat, de a kormány hangsúlyozza, hogy helyén marad, és népe oldalán áll” – olvasható a kabinet közleményében. Szemtanúk szerint a támadás idején valószínűleg üresen álló kormányépület súlyosan megrongálódott.

A CNN szerint nemcsak Gázavárosban, hanem az övezet északi részén is robbanások voltak hallhatók szombat hajnalban. A hírtelevízió tudósítója beszámolt arról, hogy Izrael felderítő drónokat vet be az övezetben. A jelentések szerint az éjszaka nagy részében nyugalom volt, az izraeli légierő helyi idő szerint hajnal háromkor és ötkor támadt újra.

Az AP hírügynökség szerint az izraeli légierő biztonsági létesítményeket, csempészalagutakat és áramelosztókat támadott szombat hajnalban, de továbbra is bombázta az elsődleges célpontokat, a szélsőségesek fegyverraktárait és föld alatti rakétaindító állásait.

A hadművelet szerdai kezdete óta a légierő 700 légitámadást hajtott végre – közölte a hadsereg. A palesztin fegyveresek pedig mintegy 500 rakétával támadtak izraeli területeket, egyebek mellett már Tel-Aviv és Jeruzsálem környékét is elérték.

Rovatok