no

Index Vakbarát Hírportál

Az új kínai vezetés leszámolna a korrupcióval

2012. november 19., hétfő 09:07

Kína továbbra is a szocializmus kezdeti szakaszában van, amivel a kommunista párt tagjainak teljes mértékben tisztában kell lenniük, hangoztatta Hszi Csin-ping pártfőtitkár a hét végén a párt 25 tagú politikai bizottságának ülésén elnökölve. A Kínai Kommunista Párt XVIII. kongresszusa után az emberek Kínában és külföldön egyaránt kiemelt figyelemmel kísérik az új vezetés első lépéseit, jelentette ki Hszi.

A kínai média hétfői beszámolói szerint a főtitkár az ülésen arra hívta fel a figyelmet, hogy a pártnak javítania kell irányítási, kormányzati képességét, a lehető legközelebbi kapcsolatot kell fenntartania az emberekkel, a pártszervezeteket hatékonyan kell működtetni, fel kell lépni a korrupció, az erkölcsi torzulások ellen és tökéletesíteni kell a kockázatokkal szembeni ellenálló-képességet. Mint mondta, további erőfeszítésekre van szükség a „kínai sajátosságokkal rendelkező szocializmus" fejlesztéséhez.

Hszi azt mondta, hogy azok az országok, ahol az elmúlt években a korrupció széleskörű felháborodáshoz vezetett, tüntetésekkel néztek szembe, és a vezetés is megbukott. Megismételte, hogy a korrupció különösen nagy veszélyt jelent, írja az Economic Times.

A kongresszus és az azon elhangzott beszámoló olyan tervet irányzott elő, amely egy mérsékelten virágzó társadalom építését és a szocialista modernizáció új szinten történő folytatását írja elő. Hszi az ülésen is ezeket hangsúlyozta, szerinte a szocializmus ügyét győzelemre kell vinni, meg kell valósítani a kínai nemzet megfiatalítását.

Rovatok