Index Vakbarát Hírportál

John Allen megúszhatja a szexbotrányt

2012. november 21., szerda 15:03

John Allen tábornok visszatért Kabulba, hogy folytassa parancsnoki feladatkörének ellátását az Afganisztánban harcoló amerikai és NATO-csapatok élén. A Pentagon több mint egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy vizsgálatot indított a négycsillagos tábornok ellen, mert az feltehetően „nem megfelelő” levelezést folytatott egy olyan nővel, akinek köze volt David Petraeus lemondott CIA-igazgató szexbotrányához.

Az Európában állomásozó amerikai és az európai NATO-erők élére szánt Allen tábornok Washingtonban tartózkodott, amikor múlt hétfőn fény derült rá, hogy potenciálisan problematikus elektronikus levelezést folytatott a floridai felsőbb társadalmi körök egyik ismert személyiségével, Jill Kelleyvel.

Leon Panetta védelmi miniszter egyelőre leállította a kinevezése folyamatot, de Allen folytathatja munkáját az afganisztáni NATO-csapatoknál. A Pentagon vizsgálatot folytat, hogy Allen szabálytalanul járt-e el, de a minisztérium szerint addig nem kell azonnal eltiltani vezetői feladataitól. A Pentagonnak nagyjából 30 ezer oldalnyi iratanyagot kell átnéznie, ekkora az Allen és Kelley közötti levelezés.

Az FBI eredetileg David Petraeus ügyében indított nyomozást, Allen csak később került a képbe. John Allen éppen Petraeust váltotta fel, mint az afganisztáni hadműveletek parancsnoka, amikor Petraeus CIA-igazgató lett.

Rovatok