Index Vakbarát Hírportál

Lamantinogolt, letartóztatták

2012. november 25., vasárnap 13:36 | aznap frissítve

Egy floridai nőt letartóztattak szombaton, miután két hónapja lefotóztatta magát, ahogy egy lamantinon lovagol. Az állat veszélyeztetettnek számít, így a nő a lamantinoglással megsértette Florida állam törvényeit, írja a Reuters.

A letartóztatást Pinellas megye rendőrsége jelentette be. A közlemény szerint az 53 éves Ana Gloria Garcia Gutierrezt különösebb incidens nélkül tudták letartóztatni a munkehelyén, egy Sears üzletben.

Az állam törvényei szerint illegális "zavarni, molesztálni, zaklatni, vagy idegesíteni" a veszélyeztetett vízi emlősöket. Ha valaki mégis megtenné, az második szintű szabálysértésnek számít.

Az esetet a média kapta fel. Szeptember 30-án közölték, hogy egy azonosítatlan nő egy lamantinon lovagol a Fort Desoto Parkban. Gutierez, miután látta a riportot, felhívta a rendőrséget, hogy feladja magát. Azt mondta, hogy nemrég költözött a környékre és nem volt tisztában a törvényekkel.

A tengeritehenek rendjén belül a manátuszfélék családjába három faj tartozik, ezek közül a karibi manátuszt hívják lamantinnak. Az állat több mint 800 kilogramm súlyú is lehet.

Rovatok