Index Vakbarát Hírportál

A Hamász támogatja az ENSZ-képviselet ügyét

2012. november 26., hétfő 12:45

Háled Mesaal, a Hamász katari emigrációban élő vezetője támogatásáról biztosította Mahmúd Abbász palesztin elnököt a palesztin ENSZ-képviselet felminősítésének kérelmezése ügyében, jelentette be közleményben a palesztin iszlamista szervezet.

Mesaal telefonon beszélt hétfőn Abbásszal, akinek elmondta, hogy az általa vezetett szervezet támogatja a Palesztin Hatóság elnökének azt a kezdeményezését, hogy csütörtökön az ENSZ Közgyűlésében benyújtja a kérelmet a képviselet státusának magasabb szintre emelésére. Az új jogállás a palesztin államiság burkolt elismerése lenne.

Mesaal hangsúlyozta, „szükséges, hogy ez a kezdeményezés a nemzeti jogok megőrzésére irányuló és a palesztin nép ütőkártyáin – ezek közül elsőként a népi ellenálláson – alapuló nemzeti jövőkép és stratégia részévé váljon".

A Hamász külföldön működő politikai bizottságával szemben a szervezet gázai övezeti vezetői a napokban bírálták Abbász tervé, mert szerintük az ügyben nem volt előzetes egyeztetés az összes palesztin mozgalom között.

Rovatok