Index Vakbarát Hírportál

Perli a légitársaságot a repüléshez kövér nő férje

2012. november 27., kedd 22:04 | aznap frissítve

Súlya miatt nem szállították vissza Amerikába a nőt, aki végül Magyarországon hunyt el. Férje pereli a KLM-et és a Deltát.

4,6 millió eurót követel a KLM-től és a Deltától az a férfi, akinek felesége Magyarországon halt meg, mivel nem tudott visszarepülni Amerikába, írta a BBC. A 193 kilós Soltész Vilmát két légitársaságnál is próbálkozott még októberben, de végül egyik alkalommal sem repülhetett el. Végül, mivel visszautasította a magyar orvosok segítségét, veseproblémái miatt elhunyt. A Delta szóvivője úgy nyilatkozott, hogy mindent megpróbáltak, de "fizikailag nem volt megoldható", hogy elrepüljön.

A férfi ügyvédje ugyanakkor azzal érvelt, hogy ha vállalták az ideutaztatást, akkor gondoskodniuk kellett volna a visszaútról is.

A nő két légitársasággal is kísérletet tett. A KLM-nél két helyet is foglalt, de ott nem tudták őt a gépre juttatni. Ekkor Prágába utazott, hogy a Delta gépével utazzon haza, de  itt nem tudta bekapcsolni az övét, és a kapitány felszólítására el kellett hagynia a gépet.

Rovatok