Index Vakbarát Hírportál

Méregdrága itókát vásárolt a szlovák oktatási minisztérium

2012. november 29., csütörtök 09:22

Bőségesen bevásárolt alkoholból a szlovák oktatási minisztérium az elmúlt hónapokban, írja a bumm.sk. Augusztusban tizenöt, szeptemberben huszonegy palack díszdobozos brandyt vettek összesen 4752 euróért. Ez azt jelenti, hogy egy üveg 132 euróba került.

A felvidéki hírportál szerint a brandyt egy olyan cégtől vásárolta a tárca, amelytől irodaszereket és higiéniai eszközöket szokott beszerezni.

Michal Kaliňák, a tárca szóvivője elmondta: az alkoholt ajándékba adják a minisztérium képviselői, ha külföldi partnereikkel találkoznak szolgálati útjaikon.

A minisztérium más alkoholos italokon sem spórolt. A brandy mellett augusztusban hatvan üveg egyéb tömény szeszt, körte-, barack- és szilvapálinkát is rendelt összesen 1553 euró értékben.

A nemrég nyilvánosságra hozott számlákból az is kiderül: az oktatási tárcának szüksége volt hatvan darab iPod Shuffle mp3-lejátszóra 3024 euróért, valamint fotós felszerelésre 5435 euró értékben. Michal Kaliňák a zenelejátszókkal kapcsolatban elmondta: ezeket a legjobb diákoknak, az olimpiák és sportversenyek győzteseinek adják át.

Rovatok