Index Vakbarát Hírportál

84 milliárd forintot nyertek a lottón

2012. november 30., péntek 23:23

Egy 52 esztendős Missouri állambeli műszerész és felesége jelentkezett pénteken az amerikai Powerball lottójáték majdnem 588 millió dolláros (127 milliárd forintos) rekordnyereményének feléért.

A szerencsejáték szervezői pénteki közleményükben hozták nyilvánosságra Mark és Cindy Hill nevét. A szerda esti sorsoláson nyertes szelvények egyikét Missouriban, a másikat az Arizona állambeli Phoenixben adták el, ám az utóbbi szelvény tulajdonosa egyelőre nem jelentkezett.

A sorsolás idejére 587,5 millió dollárra duzzadt jackpotból az adók levonása után 385 millió dollár (84 milliárd forint) marad. A szerdai húzás előtti órákban percenként 130 ezer szelvényt adtak el. A mostani a második legnagyobb jackpot az Egyesült Államok szerencsejáték-történelmében. A rekordot márciusban a Mega Millions lottó állította fel: akkor három nyerő szelvény tulajdonosa között osztottak fel 656 millió dollárt.

A Powerballt 42 amerikai államban, a szövetségi területnek számító fővárosban és az Amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Az elmúlt két évtized során annak a csaknem 300 embernek, aki megütötte a főnyereményt, 11,6 milliárd dollárt fizettek ki összesen.

A nyertesek készpénzben is felvehetik az adózás után nekik járó összeget, illetve harminc évre elosztva életjáradékként is megkaphatják.

Rovatok