Index Vakbarát Hírportál

Füvet árult a polgármester az iskola mellett

2012. november 30., péntek 00:31

Egy hetes intenzív nyomozás után a rendőrség letartóztatta a Kentucky állambeli Olive Hill városka polgármesterét, Danny Sparksot, miután bebizonyosodott hogy az 1800 laksú település általános iskolájának szomszédságában drogot árult. Sparks azonnal lemondott a tíz éve betöltött hivatali tisztségéről a letartóztatás után.

A polgármester az iskola melletti parkolóban árult marihuánát egy közelebbről meg nem nevezett társával, akit szintén letartóztattak. A pár akkor bukott le, amikor egy civil ruhás rendőrnek próbált füvet eladni. A büntetését súlyosbítani fogja az a körülmény is, hogy a dealerkedés helyszíne 300 méternél közelebb volt az iskolához. Hogy mennyi droggal bukott le, és mióta folytatta üzelmeit a polgármester, arról egyelőre nem adott ki információt a rendőrség.

A marihuána orvosi célú fogyasztása 21 amerikai államban legális, a novemberi elnökválasztással együtt tartott népszavazásokon Washington és Colorado állam legalizálta a fű birtoklását és fogyasztását rekreációs céllal is, és az alkoholhoz hasonló szabályozást vezetett be rá. A legkonzervatívabb államok között számon tartott Kentuckyban azonban a marihuána terjesztése bűncselekmény és szigorú büntetés jár érte.

Rovatok