Index Vakbarát Hírportál

A kormányerők Damaszkusz peremvidékét ágyúzták

2012. december 1., szombat 12:16

A szíriai kormányerők tüzérsége a főváros egyik peremvidékét, a lázadók egyik erősségét lőtte szombaton. Az iraki határ közelében pedig a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű hadsereg újra elfoglalt egy olajmezőt - jelentette egy megfigyelő szervezet.

"A hadsereg a Kfar-Szúsza damaszkuszi negyedtől az onnan hét kilométerre lévő Daraja negyedig húzódó gyümölcsösöket lőtte, és összecsapott a lázadókkal a körzet feletti ellenőrzés megszerzésére" - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). Daraja a harcok egyik központja az utóbbi napokban. Az OSDH hozzátette, hogy a tüzérség és a légierő a főváros más negyedeit is támadta. Egyértelműen Damaszkusz környéke a szíriai harcok központja most.

A felkelők egyik szervezete arról számolt be, hogy a kormányerők a Damaszkusztól északkeletre lévő Dúma települést is lőtték.

A kormányhadsereg újra elfoglalta a Deir ez-Zór várostól keletre fekvő al-Omar olajmezőt, miután csütörtökön kivonult onnan. A felkelők a köztes időben nem merték elfoglalni a területet, mert attól tartottak, hogy aláaknázták - közölte az OSDH.

Összecsapások voltak az ország északi részén is egy légvédelmi támaszpont közelében, és ezekben meghalt 14 felkelő. Emellett az északi nagyvárosban, Aleppóban is voltak harcok a megfigyelő szervezet szerint.

Rovatok