Index Vakbarát Hírportál

Kitelepítés több millió kiló lőszer miatt

2012. december 3., hétfő 20:33 | aznap frissítve

A louisianai hatóságok még pénteken találtak félmillió kilogramm szabálytalanul tárolt robbanóanyagot a veszélyes anyagok ártalmatlanításával foglalkozó Explo Systems Inc. telepén, ami miatt Doyline 800 lakosának körülbelül a felét azonnal kitelepítették. A későbbiekben még több veszélyes anyag került elő, így szombaton a városka másik felét is ki kellett telepíteni. A teljes mennyiség a jelenlegi becslések szerint közel hárommillió kilogramm M6 típusú, tüzérségi lőszerekben használt lőgyapot.

Az Explo Systems ellen még októberben indult nyomozás, miután robbanás történt a cég telephelyén. A hatóságok így találták meg az óriási mennyiségű robbanóanyagot, amit szabálytalanul, a szabad ég alatt és épületekben is, egymásra dobált ládákban tároltak.

A szakértők most kisebb részekre akarják bontani a készletet, hogy egy esetleges robbanás ne okozhasson katasztrófát, és a lakosok is hamarabb visszaköltözhessenek. A munkálatok keddig biztosan eltartanak. A cég vezetői jelenleg Dél-Koreában tartózkodnak.

Doyline arról nevezetes, hogy itt forgatják az HBO True Blood című sorozatát.

Rovatok