Index Vakbarát Hírportál

Hillary Clintont akarta New York-i polgármesternek Bloomberg

2012. december 4., kedd 21:35

Michael Bloomberg New York-i polgármester megpróbálta rávenni Hillary Clinton leköszönő amerikai külügyminisztert, hogy 2013-ban szálljon versenybe a metropolisz vezetői posztjáért - közölte keddi számában a The New York Times.

Clinton nemet mondott az ajánlatra, hogy Bloomberg személyes támogatásával megpróbáljon a polgármester nyomdokaiba lépni. Pedig az azt állította neki, hogy "tökéletesen" el tudná látni a városigazgatás feladatát, mert megvan hozzá a megfelelő tekintélye, felkészültsége és jellemszilárdsága.

Hillary Clinton egyébként, a keddi The Washington Post szerint, ismét kijelentette, hogy nem kíván indulni a 2016-os elnökválasztáson sem. Az amerikai diplomácia vezetője, egy, a külügyminisztérium és a Foreign Policy Group által közösen megrendezett konferencián vett részt, amikor nekiszegezték az erre vonatkozó kérdést.

Clinton eltréfálkozott azzal, hogy ő az, akinek a potenciális 2016-os jelöltsége körül a legtöbben spekulálnak. Ismételten kijelentette, hogy életének "következő fejezetét" a politikai rivaldafénytől távol, "talán hivatásos nagymamaként" kívánja eltölteni.

Michael Bloomberg egyébként furcsa helyzetbe került azzal, hogy felajánlotta támogatását Clintonnak. A polgármester ugyanis hivatalosan Christine C. Quin, a városi tanács elnöke megválasztásának híve. Bloomerg Quinn segítségével írathatta át azt a szabályt, amely szerint egy személy csak két egymást követő ciklus erejéig lehet New York-i polgármester, és így választatta meg magát harmadszor is hivatalába.

Rovatok