Index Vakbarát Hírportál

Vészhelyzetet jelentett egy Germanwings-gép

2012. december 5., szerda 10:38 | aznap frissítve

Szerda délelőtt probléma nélkül leszállt a bécsi repülőtéren a Germanwings egyik Airbusa, amelyik nem sokkal korábban vészhelyzetet jelentett, közölte az Index kérdésére Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója.

A Germanwings GWI2780 járatszámú, Stuttgart–Budapest járatának személyzete megszakította a Liszt Ferenc repülőtér megközelítését. A járat személyzete nem sokkal kilenc óra után vészhelyzetet jelentett, és azt közölte a budapesti közelkörzeti légiforgalmi irányítással, hogy a bécsi repülőtéren akarnak leszállni, írja az airportal.hu.

A járat személyzete kérte a bécsi katasztrófavédelem és a mentőalakulatok készültségét is.

A járatot egy Airbus A319-112 típusú repülőgép teljesíti. A légiügyi szakportál szerint a repülőgépet 2005-ben gyártották és 2005. december 12-én vette át a Germanwings.

A Germanwings az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a gép mind a hatvanhat utasa és teljes személyzete a leszállást követően biztonsággal, a megszokott módon hagyta el a fedélzetet. A gép utasai egy másik Germanwings-járaton később folytatják útjukat Budapestre.

Stockholmban nagy hó van

Jelentős késések vannak a Liszt Ferenc repülőtér és Stockholm-Arlanda között, mert a svéd reptéren havazás miatt felfüggesztették a járatok indítását.

A flightradar24.com radarképe szerint a Norwegian Air Shuttle 4487-es járata késve, csak 13.15-kor szállt fel, de menetrend szerint 13.55-kor kellene landolnia Ferihegyen, majd 14.35-kor kell visszaindulnia Svédországba.

Klas Nilsson, a légikikötő üzemeltetőjének szóvivője azt mondta, egy pálya nyitva marad a beérkező járatok fogadására. Húsz centiméternyi hó esett Stockholmban az éjszaka.

A rendkívüli időjárás több órán át tarthat. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy ez hány utast érint Arlanda repülőterén, ahol naponta ötvenezer utas fordul meg. (MTI)

Rovatok