Index Vakbarát Hírportál

Falba szorult a szökni próbáló rab

2012. december 8., szombat 20:52

A zuhanyzóból szerzett fémcsővel verte szét a falat négy rab, akiket egy brazíliai börtönben tartottak fogva. A foglyok a falba vájt lyukon át próbáltak elmenekülni, de rosszul mérték föl a rés méretét, amin csupán egyikük tudott kimászni: a második rab beszorult, csapdába ejtve két társát. A mozdulni képtelen rabot az őrök szabadították ki.

A Journal Populacional napilap szerint az életéért sikoltozó rab csúnyán megsérült, miközben megpróbálta átpréselni magát a lyukon. Miután rájött, hogy nem fér ki, segítségért kezdett kiáltozni. Az először kijutott fogolynak végül sikerült elmenekülnie és átjutott a börtön öt méter magas falán és elektromos kerítésén is. A lyukba szorult elítéltnek nem ez volt az első szökési kísérlete: tavaly is megpróbált elmenekülni, de akkor még aznap foglyul ejtették.

A fegyintézetben ez volt az első alkalom, hogy valakinek sikerült elmenekülnie, ugyanis a brazil fővárosban található Ceres börtön vadonatúj létesítmény; maga a szökési kísérlet a felavatás előtti napon történt. A Journal Populacional értesülései szerint a lyukat azóta betömték. Dorival Rodrigues, a javításon dolgozó építész furcsának találta, hogy ilyen előfordulhatott; szerinte meglepő, hogy a falat ennyire könnyen ki lehetett bontani egy kezdetleges eszközzel.

Rovatok