no

Index Vakbarát Hírportál

Első osztályos gyerekek a halottak között

2012. december 15., szombat 22:26

Connecticut állam halottkéme szerint a pénteki iskolai lövöldözésben elhunyt áldozatok között sok hatéves gyerek is van. A rendőrség egyelőre nem hozza nyilvánosságra a nevüket.

Dr. Wayne Carver bejelentése szerint minden áldozatot sikerült azonosítani. A könnyeivel küszködő orvos elmondta, haminc éves pályafutása alatt még soha nem látott olyat, mint ma délután. "Az áldozatokkal egy vagy több lövés végzett. A gyerekeket koruk alapján első osztályosnak mondanám, öt vagy hat évesnek." Carver azt is elárulta, hogy a halálos lövéseket mind gépkarabélyból adták le, és a lövések nagy többsége nem közvetlen közelről érte a testeket.

Paul Vance, az állami rendőrség képviseletében arra kérte a sajtó munkatársait, hogy tartsák tiszteletben az áldozatok emlékét, és ne bombázzák kérdéseikkel a gyászoló hozzátartozókat. "A nyomozás még tart, és ez így lesz még két napig. Kérem, ne akadályozzák munkánkat." A halottak listáját percekkel ezelőtt hozta nyilvánosságra a rendőrség.

Vance a sajtótájékoztatón nem volt hajlandó arról beszélni, megtalálták-e az összes fegyvert, és azok pontos típusáról sem mondott semmit, de azt megerősítette, hogy eredetüket vizsgálják, azaz azt, a gyilkos anyja vajon legálisan szerezte be és tartotta őket vagy sem.

Azt a híresztelást viszont cáfolta, hogy Adam Lanza bármilyen iskolai konfliktusba keveredett volna a tömeggyilkosság előtti napon.

Rovatok