Index Vakbarát Hírportál

Rakétákkal támadtak egy pakisztáni repülőteret

2012. december 15., szombat 20:15

Négyen meghaltak, több mint harmincan megsebesültek, amikor fegyveres lázadók szombat este három rakétát lőttek ki az északnyugat-pakisztáni Pesavar repülőterére, és félórás tűzpárbajt vívtak a biztonsági erőkkel.

A hadsereg erősítést vezényelt a katonai és polgári gépeket egyaránt kiszolgáló repülőtérre. Egy kórházi vezető szerint a halottak között legalább három lázadó van. A pakisztáni légierő szóvivője, Tárik Mahmúd szerint egyetlen terroristának sem sikerült behatolnia a repülőtér belsejébe. "A biztonsági erők riadókészültségben voltak, és ellenőrzik a helyzetet."  A légierő katonái közül senki sem sebesült meg.

Az egyik rakéta a repülőtér külső falát találta el, másik három egy közeli lakónegyedbe csapódott be. Egy pesavari kórházi vezető szerint a sebesülteket lövedék okozta sebekkel szállították be, néhányuk állapota válságos. Az al-Kaida és a tálibok erősségének számító törzsi vidék szélén fekvő Pesavar az elmúlt években számos pokolgépes merénylet és lövöldözés színhelye volt, de a helyiek szerint most először intéztek ilyen nagyszabású támadást a repülőtér ellen. A merénylet elkövetését egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára.

Rovatok