Index Vakbarát Hírportál

Több száz jármű az ukrán hó fogságában

2012. december 17., hétfő 18:13

Hófúvás miatt megakadt a forgalom a Kijev-Csap autóúton

Két nap alatt másodjára akadtak el a járművek hétfőn hófúvás miatt a Kijev és Csap közötti autóúton. Lviv környékén vasárnap mintegy húsz kilométeres dugó alakult ki a sztrádán, ahol hiába takarították el a lehulló havat kotrógépekkel, az erős szél percek alatt újra befújta az utat.

Hétfő délelőtt a katasztrófavédelem helyi illetékese közölte a sajtóval, hogy újra megindult a forgalom az úton. Délután viszont Szerhij Nyikolajev vezérőrnagy, a nyugat-ukrajnai logisztikai erők helyettes parancsnoka arról számolt be, hogy újabb hosszú autósor vesztegel az úton Lviv megyében, Brodi körzetében.

A helyi katasztrófavédelem illetékese hozzátette, hogy a megye 63 településére igen nehéz eljutni a hófúvás miatt.

Előző éjjel az autópályán 580 autót és több mint 40 autóbuszt szabadítottak ki a hó fogságából. Az órákon át a behavazott úton veszteglőknek teát és süteményt osztottak, szükség esetén pedig pszichológiai segítséget is nyújtottak a katasztrófavédelem munkatársai.

Az ukrán sajtó beszámolt arról, hogy a hó fogságában egészséges gyermeknek adott életet egy kismama Brodi közelében. A szülést az édesapa vezette le, akinek telefonon keresztül adták az utasításokat, mivel a mentő sem tudott eljutni a szülő nőhöz.

Rovatok